Welke activiteiten zijn beschikbaar?


 

In Amsterdam worden veel verschillende activiteiten aangeboden. Om een beeld te krijgen van de beschikbare activiteiten, zijn deze geclusterd in zeven welzijnsarrangementen. Met welke activiteiten deze arrangementen zijn gevuld, verschilt per wijk en stadsdeel.

 

De arrangementen bieden u en de welzijnscoach een handvat om het gesprek met uw patiënt te voeren. De zeven welzijnsarrangementen zijn:

Lichaam en geest

Lichaam en geest werken samen. Daarom is het belangrijk aan beiden voldoende aandacht te besteden. Bijvoorbeeld via Yoga, Thai Chi, Chi Kung of een cursus mindfulness.

Kunst en cultuur

Door te kijken of luisteren naar kunst en muziek, of door zelf iets te maken, kunnen mensen zich beter gaan voelen. Bijvoorbeeld door samen naar een museum, concert of theater te gaan. Of door deel te nemen aan een cursus tekenen of schilderen.

Ontdekken en doen

Door iets nieuws te leren, voelen veel mensen zich gelukkiger. Bijvoorbeeld door computer- of taalles te volgen, of door lid te worden van een leesclub of koor.

Sport en bewegen

Bewegen is belangrijk voor mensen. Regelmatig bewegen is niet alleen gezond voor het lichaam, het maakt mensen ook mentaal sterker en veerkrachtiger. Bijvoorbeeld een wandel- of fietsclub, conditietraining, (aangepaste) fitness of beweegactiviteiten voor senioren.

Smakelijke ontmoetingen

Veel mensen genieten van samen een maaltijd voorbereiden en / of opeten. Voorbeeldactiviteiten; lid worden van een eetclub, kookcafé of samen eten met buurtgenoten.

De kracht van de natuur

Buiten zijn in de natuur doet veel mensen goed. Denk aan wandelen in het park of (moes) tuinieren in de buurt.

Maatjes / vrijwilligerswerk

Iets voor een ander doen, zorgt ervoor dat mensen zich beter voelen. De welzijnscoach helpt bij het vinden van passend vrijwilligerswerk. Een maatje – om regelmatig mee op stap te gaan – biedt uitkomst als de stap naar (groeps) activiteiten nog te groot is.