Welke activiteiten zijn er?

In Amsterdam is veel te doen. Of u nou van koken of tuinieren houdt, graag zingt of leest of liever sport, er is vast iets wat u aanspreekt. De welzijnscoach weet wat er bij u in de buurt te doen is en helpt u om een activiteit te vinden die bij u past.

Spel en bewegen

Regelmatig bewegen is niet alleen gezond voor uw lichaam, het maakt u ook mentaal sterker en veerkrachtiger. Ga bijvoorbeeld bij een wandel- of fietsclub of begin met conditietraining of fitness op uw eigen niveau. 

Lichaam en geest

U voelt zich het best als lichaam en geest met elkaar in balans zijn. Het is daarom belangrijk daar aandacht aan te besteden. Bijvoorbeeld via een cursus mindfulness, yoga of tai chi.

Kunst en cultuur

Kijken naar kunst of juist zelf iets maken kan er voor zorgen dat u zich beter gaat voelen. Denk eens aan een cursus tekenen of schilderen of ga met een groepje mensen naar museum, concert of theater.

Ontdekken en doen

Prikkel uw brein en leer iets nieuws. Volg bijvoorbeeld een computer- of taalles of word lid van een leesclub of een koor.

Smakelijke ontmoetingen

Houdt u van koken en/of lekker eten? Denk dan eens aan een kookcafé, word lid van een eetclub of organiseer een maaltijden met buurtgenoten.

De kracht van de natuur

Buiten zijn in de natuur geeft energie. Dat kan met een wandeling in park of bos of zoek een (moes)tuintje bij u in de buurt.

Zoek een maatje of vrijwilligerswerk

Ontmoetingen met anderen maken uw wereld groter. Voelt u er voor om vrijwilligerswerk te gaan doen? Of zoekt u een maatje om regelmatig mee op stap te gaan? Uw welzijnscoach helpt u met zoeken naar gezelschap dat bij u past.

Bent u inwoner en/of mantelzorger in Amsterdam? Dan kan een welzijnscoach een uitkomst zijn. 
Neem daarvoor contact op met de huisarts van degene voor wie u zorgt.

 

Ik ben mantelzorger en wil meer weten