training

Hoe blijf je een leven lang mentaal fit?

Eén op de zeven mannen en één op de drie vrouwen, ontwikkelen enige vorm van dementie na hun 65e.* Dit is slechts een van de redenen waarom het zinvol is je hersenen te trainen. Bewegingswetenschapper en neurotrainer Laura Kerszenblat zet op een speelse manier je brein in beweging. 

Training Beweeg je brein

5 oktober 2023

 

“Sta op en haal eens drie keer diep adem. Zúúúcht en maak je wangspieren los,” adviseert Kerszenblat. “Een actief brein zorgt voor een goede focus. Ons geheugen, concentratievermogen en ruimtelijke oriëntatie werken beter als we onze hersenen trainen. Dit helpt in de strijd tegen dementie, maar denk ook aan kinderen die problemen ondervinden met leren.”

 

Vijf tips voor een actief brein

1.     Poets je tanden met de andere hand dan normaal.
2.     Neem eens een andere route naar je werk.
3.     Beweeg elke dag 30 minuten. Denk aan wandelen, dansen of krachttraining.
4.     Reken uit je hoofd, gewoon bij het boodschappen doen.
5.     En: hou wekelijks minimaal drie gesprekken met verschillende mensen. Contact met mensen activeert je geheugen en zorgt ervoor dat je je gewaardeerd voelt.

 

Training

In de training Beweeg je brein leer je speelse oefeningen waarmee je individueel je hersenen stimuleert. Hiernaast zet Kerszenblat spel in voor teambuilding. “Spelen zorgt ervoor dat mensen zich veilig genoeg voelen om nieuwe stappen te zetten. Ze uiten zich eerder en geven makkelijker hun grenzen aan. Het helpt bijvoorbeeld iemand die moeite heeft met de rol die diegene vervult in de groep.”

“De training is creatief, actief en zo nodig omdat we een zittend leven leiden. Het maakt je ervan bewust dat bewegen belangrijk is voor een gezond leven.”
Peggy Anijs, deelnemer

“Mijn programma is sinds de training interessanter. Ik durf speelse activiteiten op te nemen en geef het nut hiervan ook aan.”
André Abdallah, deelnemer

Vervolg
In het najaar start de vervolgtraining: Hoe ga je om met conflicten? Stel je hebt iemand in je team die van tijd tot tijd lastig is. Hoe pak je dit aan? Hoe benoem je wat wel en niet goed gaat?
 
Voor meer informatie: Laura Kerszenblat: info@brainon.nl
www.brainon.nl

 

* Factsheet over cijfers en feiten Alzheimer vind je hier.